Авантура преку океан

For English please click here. Како семејство многу сакаме да патуваме. Бидејќи децата се сѐ уште мали вообичаено посетуваме поблиски дестинации. Овој пат одлучивме да направиме нешто возбудливо, предизвикувачко патување, авантура: патување преку океанот со 14 месечно бебе и 7 годишно дете. Пред самото патување еден по еден сите се разболевме. На крајот имавме само [...]

Да се скрши мразот

For English please click here. Ајде да ставиме во прва и тргнуваме! Редно е веќе да се скрши мразот и да го објавам првиот пост. Причината што сè уште не сум објавила нeшто е што се мислев премногу како да почнам, за што да пишувам. Хаос од  идеи, пребарување фотографии на хард дискот... Сè ме [...]