15 Recommendations for starting a blog

15 Recommendations for starting a blog

So you’re thinking about starting a blog, but you don’t have any idea where to start, right? Neither did I. I was clueless. You are in the right place to learn something from my experience.  One of the misconceptions about starting a blog is that you need to be a great writer to be successful. [...]

Advertisements

15 Препораки при започнување Блог

15 Препораки при започнување Блог

Значи размислувате да започнете блог? Немате идеа од каде да започнете, нели? Верувајте немав ни јас. Појма немав! Но, затоа сега сте на вистинското место да научите нешто повеќе од моето искуство. Една од заблудите е дека за да бидете успешен блогер треба да бидете одличен писател. Луѓето читаат блогови за да ја слушнат личната [...]

Што научив од една година блогирање

Што научив од една година блогирање

Пред една година го создадов Whisper - блог за патување и животен стил. Верувајте воопшто не изгледаше како што изгледа денес. Во текот на таа една година еволуираше со што ги опфати и другите платформи на социјалните мрежи, како и оваа веб страна. Со текот на времето растеше и се менуваше, исто како и јас. [...]

1 Year Blogging Anniversary – The Things I’ve learned

1 Year Blogging Anniversary – The Things I’ve learned

One year ago I created WHISPER - travel & lifestyle blog. It looked very different at the beginning. Over time it has evolved to encompass other social media platforms and also this website. It has grown and changed over time, just as I have. Through watching every possible youtube video I could find about starting [...]

Трансформациjа, маска или природна убавина

Трансформациjа, маска или природна убавина

Употребата на козметиката е позната уште од античко време. Споменато е „Боење на лицето“ во Стариот завет, Египјаните, Античките Грци и Римјаните, преферирале блед тен за која цел користеле бело олово во прав, креда, скроб, калајоксид и други состојки. Жена со потемен тен се сметала за жена на ниска класа, па почитуваните госпоѓи поминувале низ [...]

Girls and Pearls

Girls and Pearls

_________________________________________________________________________________________ "A woman needs ropes and ropes of pearls" - Coco Chanel _________________________________________________________________________________________ Jewelry is the most appropriate addition to the female beauty. The women that does not worship and desire it are rare, and every woman likes to receive carefully selected gifts. One of the best souvenirs or gifts that you can buy when [...]

Охридски Бисер за секоjа дама

Охридски Бисер за секоjа дама

„На жената и требаат низи и низи од бисери.“ -Коко Шанел Накитот претставува најсоодветно дополнување на женската убавина. Ретко која жена не го обожава и посакува и ретко која жена не сака да добива внимателно и со вкус избрани подароци. За овој 8ми Март ја решивме Вашата дилема што да и подарите на Вашата драга [...]