Home

15 Recommendations for starting a blog

15 Recommendations for starting a blog

So you’re thinking about starting a blog, but you don’t have any idea where to start, right? Neither did I. I was clueless. You are in the right place to learn something from my experience.  One of the misconceptions about starting a blog is that you need to be a great writer to be successful. [...]

Advertisements

15 Препораки при започнување Блог

15 Препораки при започнување Блог

Значи размислувате да започнете блог? Немате идеа од каде да започнете, нели? Верувајте немав ни јас. Појма немав! Но, затоа сега сте на вистинското место да научите нешто повеќе од моето искуство. Една од заблудите е дека за да бидете успешен блогер треба да бидете одличен писател. Луѓето читаат блогови за да ја слушнат личната [...]

Што научив од една година блогирање

Што научив од една година блогирање

Пред една година го создадов Whisper - блог за патување и животен стил. Верувајте воопшто не изгледаше како што изгледа денес. Во текот на таа една година еволуираше со што ги опфати и другите платформи на социјалните мрежи, како и оваа веб страна. Со текот на времето растеше и се менуваше, исто како и јас. [...]

1 Year Blogging Anniversary – The Things I’ve learned

1 Year Blogging Anniversary – The Things I’ve learned

One year ago I created WHISPER - travel & lifestyle blog. It looked very different at the beginning. Over time it has evolved to encompass other social media platforms and also this website. It has grown and changed over time, just as I have. Through watching every possible youtube video I could find about starting [...]

Резбарство Дел 3 – Трон на резбарството во Охрид

Резбарство Дел 3 – Трон на резбарството во Охрид

„Традицијата живее затоа што младите луѓе ја доживуваат нејзината романса и додаваат сјај на истата“-Michael Novak Има денови кога забораваме колку е важна традицијата. Таа претставува моќна сила создадена во минатото која нè потсетува колку е важно наследството, додека сите гледаме кон иднината. На тој начин правиме баланс помеѓу минатото и иднината, баланс помеѓу старите [...]

Halštat: Najfotogeničniji gradić Austrije

Halštat: Najfotogeničniji gradić Austrije

Нешто прекрасно

Marija In Wonderland

Radoznalo sam posmatrala kroz prozor i ne trepnuvši, ugledala sam ga iza krivine, a na samo nekoliko sekundi pojavio se crkveni toranj i nekoliko kućica na brdu. Uživala sam u laganoj vožnji pored jezera u kojem su se ogledali moćni i masivni Alpi. Ispred mene nizali su se motivi očaravajuće prirode, poput onih koji slikari oslikavaju uljem na platno. Nekoliko minuta kasnije bilo je dovoljno da znam da se nalazim na pravom mestu, ali verovatno ne i u pravo vreme. Stigli smo…i vraćamo se. Put je bio završen, a još nije ni počeo.


“Putovanje nikad nije stvar novca, već hrabrosti.” – Paulo Koeljo


Maštala sam o njemu već neko vreme i konačno smo se sreli on i ja prošle godine, bio je to mesec avgust. Međutim, da li je mladost ili ludost, odlučila sam da se godinu dana kasnije, ponovo vratim, da ga upoznam i zagrlim onako kako je zaslužio…

View original post 1,069 more words

Wood-carving Part 3 – Tradition in Ohrid

Wood-carving Part 3 – Tradition in Ohrid

"Tradition lives because young people come along who catch its romance and add new glories to it."     - Michael Novak There are days when we forget how important keeping the tradition is. It's a very powerful force created in the past to remind everyone today how heritage is important while looking to the future. [...]